Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μούς σοκολάτα μόκα


Υλικά

Για 4-6 άτομα

130 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο (διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό)
240 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη




Εκτέλεση

Σε μπέν μαρι με μεταλλικό μπολ (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) ανακατεύετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ εσπρέσο μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Θα πρέπει, όμως, να το δοκιμάσετε και να είναι ακόμη ζεστό τη στιγμή που θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά, γιατί αλλιώς θα σφίξει.

Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ ή το σύρμα των αβγών μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαντιγί και να σχηματιστούν «κορφούλες» στην επιφάνειά της.
Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια σφιχτή μαρέγκα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.

Μόλις η σοκολάτα φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία  (37 βαθμούς), προσθέτετε τους κρόκους και το ⅓ της σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα.
Προσθέτετε τα ασπράδια, σε δύο δόσεις, ανασηκώνοντας τις άκρες του μείγματος για να μην πέσουν κατευθείαν επάνω του και κόψει η μαρέγκα.

Ολοκληρώνετε την ανάμειξη προσθέτοντας την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζετε τη μους σε μπολάκια χρησιμοποιώντας αν διαθέτετε ένα  κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι σερβιρίσματος.

Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου