Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΠΙΤΣΑ ΡΟΛΟ



Ρολά με τυρί και μπέικον


Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2½ φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ.  βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • Για τη γέμιση:
  • ½ φλ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φλ. τσαγ. τριμμένη μοτσαρέλα (ή άλλο κίτρινο τυρί)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μανιτάρια
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.
Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).
Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικον, το τυρί,  την πιπεριά, τα μανιτάρια. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε τα κομμάτια σε λαδοκολα σε ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30΄.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζύμη με Μακεδονική σφολιάτα. Γίνεται εξίσου νόστιμη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου