Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

Ένα τρελό κέικ




Τι θα χρειαστούμε...

  • 1-1/2 φλ. αλεύρι
  • 3 κ. σούπας κακάο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

  • 1 κ. γλυκού ξύδι (εγώ βάζω μηλόξυδο)
  • 5 κ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 φλ. νερό

Για το γαρνίρισμα...
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • ή ζάχαρη άχνη


Πώς θα το φτιάξουμε...
Ανακατεύουμε τα 6 πρώτα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σ΄ένα λαδωμένο ταψάκι. Αν θέλουμε μπορούμε ακόμη να τα ανακατέψουμε κατευθείαν μέσα εκεί. Κάνουμε δύο λακούβες στο μείγμα με το δάχτυλό μας.
Στην μία ρίχνουμε το σπορέλαιο και στην άλλη το ξύδι.
Προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30-35 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.



Λιώνουμε σε μπεν μαρί μία κουβερτούρα 125 γρ.

Προσθέτουμε 100ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε το κέικ.



Πρέπει να ξέρετε ότι μ΄αυτήν την δόση, σ΄ένα ταψάκι όπως της φωτογραφίας δηλαδή 20Χ30, το κέικ θα βγει λεπτό σαν μπράουνις.

Αν θέλετε να είναι φουσκωμένο όπως στη φωτογραφία αυτή, θα διπλασιάσετε την δόση και θα το ψήσετε για 45 λεπτά. Και για να μην μετράτε 10 κ. σούπας σπορέλαιο σας λέω πως είναι 1/4 του φλιτζανιού. 
Αν νηστεύετε ή αν θέλετε να αποφύγετε την σάλτσα σοκολάτας, εναλλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε με τρίμματα κουβερτούρας ή με ζάχαρη άχνη, ή ακόμα και με τα δύο μαζί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!






cookeatup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου