Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Χαλβάς Φαρσάλων... ο καταπληκτικός χαλβάς.!!!!


Υλικά
1 κιλό ζάχαρη 
½ κιλό νισεστές 
1 νεροπότηρο βούτυρο 
5 ποτήρια νερό 
1 φλιτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα, κανέλα

 Εκτέλεση

Βάζουμε τα 700 γρ. από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τη λιώνουμε μέχρι να καεί και να αρχίσει να καραμελώνει. 

Έχουμε σε μπολ ανακατέψει το νισεστέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και 1/2 κουταλιά κανέλας . Ρίχνουμε στο μείγμα νισεστέ τα ποτήρια νερού τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ο νισεστές και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΕΙΤΕ 
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. 
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, βάζοντας και τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα. 
Όταν έχει πήξει ο χαλβάς  που τον ανακατεύουμε, συνέχεια  ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
Απλώνουμε το χαλβά ζεστό αμέσως σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει μια κρούστα στην επιφάνεια. Όταν τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου από πάνω  στο τέλος .





mageirikikaisintages.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου