Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)

υλικά

250 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (σπασμένα με το χέρι)
50 γρ. κακάο
3 κ.σ. κονιάκ

εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το κακάο, το κονιάκ και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας έναν κορμό.


Τοποθετούμε τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σερβίρουμε κόβοντας σε ροδέλες και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου