Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Σοκολατένιο Cheesecake


ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ!
Σοκολατένιο Cheesecake


Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 10 μπισκότα digestive
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 450 γρ PHILADELPHIA
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κακάο σε σκόνη
  • αυγά
  • 280 κουβερτούρα Παυλίδη
  • για την επικάλυψη:
  • 170 γρ κουβερτούρα Παυλίδη
  • 280 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα digestive για να θρυμματιστούν και στη συνέχεια, ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24εκ. με το μείγμα των μπισκότων, πατώντας καλά με την άκρη των δακτύλων σας, ώστε η βάση να γίνει συμπαγής.
2.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει την ώρα που ετοιμάζετε τη γέμιση.
3.Στο μίξερ χτυπάτε το PHILADELPHIA με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά ένα ένα.
4.Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε λίγο να «σταθεί» προτού την προσθέσετε στο προηγούμενο μείγμα.
5.Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 1 ώρα.
6.Για την επικάλυψη, σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος, αδειάζετε πάνω στο cheesecake και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου