Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΣΤΑΚΙΑ



Yλικά για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κγ.σόδα
1 κ.σ ξύδι
4 βανίλιες
250 γρ. ζάχαρη
80 γρ.κακάο
1/2 κ.γ αλάτι
80 γρ. σπορέλαιο (6 κ.σ)
400 γρ. γάλα
2 αυγά
1 κοφτό κ.γ μπέικιν

Υλικά για την βουτυρόκρεμα

200 γρ.πραλίνα φουντουκιού
125 γρ.βούτυρο
1 κούπα άχνη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ' ένα μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά,σε άλλο μπολ ανακατεύω τα στερεά και τα ενώνω με μια σπάτουλα,ίσα να ανακατευτούν
Το μείγμα θα είναι ρευστό όπως του κέικ.
Σε ταψιά με λαδόκολλα βάζω κουταλιές (50 περίπου).
Να είναι αραιά μεταξύ τους γιατί απλώνουν και ψήνω στους 180 με αέρα και τα 2 ταψιά 8 λεπτά μόνο.Αλλιώς σε αντιστάσεις πάνω κάτω χωρίς αέρα 1-1 ταψί στους 200 για 8 λεπτά!
-Χτυπάω με μίξερ την πραλίνα με το βούτυρο να αφρατέψουν και μετά ρίχνω και την άχνη.Χτυπάω για 3-4 λεπτάκια και έτοιμη.
Γεμίζω αφού κρυώσουν εντελώς.
Μπορείτε να τα γεμίσετε μόνο με πραλίνα φουντουκιού,είναι καταπληκτικά!
Διατηρούνται εκτός ψυγείου,αλλά όχι ακάλυπτα.



(η συνταγή είναι από τις "Λιχουδιές της Σόφης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου