Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ


Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό αλεύρι (ότι σας αρέσει)
2 φακελάκια μαγιά
1 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. γ. αλάτι
4 κ. σ. λάδι
680 γραμ. νερό

Πως θα το κάνουμε:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μετά σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο από 12 ώρες και πάνω.
Την επόμενη μέρα ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς (στις αντιστάσεις πάνω - κάτω) και βάζουμε μέσα μια γάστρα αδειανή με το καπάκι της.
Μέχρι να κάψει ο φούρνος βγάζουμε το μπολ, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και παιδεύομαι λίγο το ζυμάρι μας, δηλαδή κάνουμε διπλώματα.
Σε αυτή τη φάση το χωρίζουμε σε τρία μέρη.
Αφήνουμε πάνω στον πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.
Αφού κάψει ο φούρνος, βγάζουμε με προσοχή την γάστρα να μην καούμε και βάζουμε μέσα τα ζυμάρια μας με τα διπλώματα προς τα πάνω αυτή τη φορά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για μισή ώρα. Μετά τη μισή ώρα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για ένα τέταρτο ακόμη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό αλεύρων
άσπρο με κίτρινο
ολικής με άσπρο
μόνο ολικής
μόνο κίτρινο

και επίσης να προσθέσετε σπόρους και να το κάνετε πολύσπορο
2 κ. σ. λιναρόσπορος
2 κ. σ. σουσάμι
2 κ. σ. ηλιόσπορος
2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Φτιάξτε το και δε θα το μετανιώσετε. Απλά υπέροχο!!!
Καλή σας επιτυχία


Η συνταγή είναι από το http://idiva.gr 
Η φωτογραφία είναι της Γιαννοπούλου Άννας που το έφτιαξε και την ευχαριστώ πολύ που μου την έδωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου