Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Τι θα χρειαστούμε:
8 μεγάλα πορτοκάλια (διαλέγουμε αυτά που έχουν χοντρή φλούδα)
2 κιλά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
1 βαζάκι γλυκόζη

Πως θα το φτιάξουμε:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Με τον ψιλό τρίφτη τα ξύνουμε λιγάκι γύρω γύρω να φύγει το γυάλισμα της φλούδας.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τα βράζουμε, ολόκληρα όπως είναι, για 10 λεπτά και αλλάζουμε το νερό, αυτό το κάνουμε 3 φορές για να φύγει η πίκρα από τα πορτοκάλια.
Αφού τα βγάλουμε τα βάζουμε στο τρυπητό και αφήνουμε να κρυώσουν. 
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα και μετά σε φαρδιές φετούλες ή όπως αρέσει σε μας. 



 με ένα ψαλίδι αφαιρούμε την ψύχα τους (όχι όλη, αφήνουμε λιγάκι ψύχα στο πορτοκάλι).


Στρώνουμε τα κομμάτια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό, ρίχνουμε και τις βανίλιες, και βάζουμε να βράσει το γλυκό.


Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε την πρασινίλα που βγάζει στον αφρό το γλυκό την ώρα που βράζει.
Όταν δούμε ότι το σιρόπι αρχίζει να δένει, ρίχνουμε τη γλυκόζη και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 


Το τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο με το σιρόπι να σκεπάζει τα κομμάτια.
Διατηρείται για πολύ καιρό (αν προλάβει)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου