Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ - ΠΙΠΕΡΙΕΣ & DRESSING ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

 
Υλικά

4 καλαμάρια μεγάλα
4 κομμάτια φέτα σε μέγεθος σπιρτόκουτου
1/2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι
1/2 φλ. τσ. τυρί gouda
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 ντομάτα

για το dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κοκκαλάκι. Αν θέλουμε αφαιρούμε την εξωτερική ροζ μεμβράνη.

Σε ένα μπωλ λειώνουμε τη φέτα και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το τυρί gouda μαζί με τις πιπεριές και την ντομάτα κομμένα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια όχι ως πάνω για να μη χυθεί η γέμιση.
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα για να κλείσουν.
Βάζουμε τη γκριλιέρα να κάψει καλά και ψήνουμε τα καλαμάρια για μόλις δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
Όσο ψήνονται τα καλαμάρια, χτυπήστε καλά τα υλικά για το dressing να ομογενοποιηθούν.






Μην ψήσετε τα καλαμάρια περισσότερο γιατί  "σφίγγουν" και γίνονται σα λάστιχο. Αν νομίζετε ότι τα καλαμάρια σας είναι πολύ μεγάλα και θέλουν λίγο ψήσιμο ακόμη απλά  αποσύρετε τη γκριλιέρα από τη φωτιά και αφήστε τα για μισό λεπτό ακόμα μέσα σε αυτή. Η ζέστη που βγάζει θα τα ψήσει λίγο παραπάνω.


Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας με το dressing