Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

φρατζόλα γεμιστή με γλυκιά νουτέλα

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε:
– 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
– 3/4 κούπας γάλα
– 1 αβγό
– 8 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 γραμμάρια αλάτι
– βούτυρο
– Νουτέλα
Πρώτα, βάλτε τη μαγιά στο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε, και μετά προσθέστε το αβγό και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια αλάτι και ζάχαρη, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το γάλα.
Ανακατέψτε το μίγμα για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας. Ανακατέψτε τη ζύμη για άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνει τελείως μαλακή. Τώρα περιμένετε και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια.
Κάντε την επίπεδη και κόψτε τη μία πλευρά σε αρκετές λωρίδες. Βάλτε όση νουτέλα θέλετε στην άλλη πλευρά, μετά ρολάρετε τη και βάλτε τις λωρίδες που κόψατε πάνω πάνω.
Δείτε πως γίνεται στο παρακάτω βίντεο, αλλά αφού το κάνετε ρολό, αλείψτε με ένα πινέλο λίγο αβγό και ψήστε στους 180 για 15-20 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου