Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΤΡΙΦΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


Υλικά

500 g αλεύρι (κατά προτίμηση το αλεύρι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του ψωμιού)
2 αυγά
Ελαφρώς λιγότερο από το μισό φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο
1 πακέτο ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση

Μερέντα

 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για την επικάλυψη

1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γάλα


Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανοίγουμε λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τα δύο αυγά (χτυπημένα ελαφρά με το πιρούνι) στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας πολύ καλά.Σκεπάζουμε με πανί και αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και αφήνουμε πάλι λίγο να φουσκώσει. Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Ανοίγουμε 4 φύλλα. Αναμιγνύουμε τη μερέντα με το γάλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο αφού έχουμε βάλει μερέντα στη μέση και κόβουμε όπως το παρακάτω βίντεο.
Όταν είναι έτοιμα περιμένουμε για 30 λεπτά πριν το βάλουμε στο φούρνο για να φουσκώσει η ζύμη.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο του αυγού και τη ζάχαρη και αλείφουμε τη ζύμη από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ  







 http://www.elmaelma.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου