Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Χαλβάς Σεμιφρέντο Με Φράουλες

gliko



Δεν το είχα ποτέ φανταστεί ότι μπορείς να παγώσεις έναν χαλβά και να τον κάνεις να μοιάζει με παγωτό. Ελαφρύς, πεντανόστιμος,  με σχεδόν χωρίς καθόλου λιπαρά, φτηνός και εντυπωσιακός. Τί άλλο να πεις για ένα γλυκό, εκτός από ένα "ευχαριστώ" στη Ντίνα Νικολάου που τον έφτιαξε.
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο ή 1 κ.γ. από οποιοδήποτε λικέρ (όπως μαστίχα)
400 γρ. φράουλες
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα (κατά προτίμηση)
αμύγδαλο φιλέ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βρέχουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε ωραία με μεμβράνη κουζίνας, αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε το γλυκό.
Κόβουμε τις μισές φράουλες σε φετάκια και τις άλλες μισές σε κυβάκια.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με μια γεμάτη κ.σ. νερό.
Στρώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση της φόρμας κι από πάνω βάζουμε τις φράουλες σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μόλις πάρει να φουσκώνει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει. Προσέχουμε να μην μας βγει πολύ σφιχτή η κρέμα. Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο ή το λικέρ στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή και ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες σε καρεδάκια.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φράουλες στη φόρμα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει κι αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Tip
*Μπορούμε να κάνουμε το γλυκό από την προηγούμενη ή αν βιαζόμαστε, να το αφήσουμε 1.30 ώρα στην κατάψυξη.



 pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου