ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι Dinkel όσο πάρει
Σουσάμι για το πασπάλισμα
1 αυγό για το άλειμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
τυρί φέτα με αυγό ή ότι άλλο θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα,
ρίχνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε καλά. Ρίχνουμε το λάδι, τη
ζάχαρη, το αλάτι και αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και να
πλάθεται.
Γεμίζουμε με τυρί ή ότι άλλο θέλουμε. Τα
βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, τα αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με
σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ: η ζύμη γίνεται αφράτη σαν ζύμη ψωμιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου