Βασική συνταγή για ζύμη
Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
Τι θα κάνετε: Σε
ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο -λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας. Όταν το μίγμα
αρχίσει να παίρνει μορφή, ζυμώνετε για περισσότερο από 5 λεπτά. Αν η
ζύμη κολλάει ακόμα στα χέρια, βάλτε λίγο ακόμα αλεύρι. Αντίθετα αν είναι
πολύ σκληρή, βάλτε λίγο νερό. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα μπολ και το
σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα για περίπου μια ώρα ώστε να φουσκώσει. Στη
συνέχεια τη χωρίζετε σε 2 κομμάτια έτσι ώστε να βγουν δύο πίτσες.
Ανοίγετε τη ζύμη, πιέζοντας με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιώντας πλάστη. Για τη συγκεκριμένη πίτσα ανοίγετε τη ζύμη σε σχήμα καρδιάς με τα δάχτυλα ή κόβετε με μαχαίρι.
για τη γέμιση θα χρειαστείτε σάλτσα ντομάτας, φρέσκο τυρί Μοτσαρέλα και πεπερόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου