ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15’
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
1 ρίζα μπρόκολο, σε μπουκετάκια
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια ή ροδέλες
12 φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
1 κούπα κοφτό μακαρονάκι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ BΙΝΕΓΚΡΕΤ:
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
5 - 6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
4 - 5 φύλλα βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6’ - 7’. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Συγχρόνως βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε αρκετό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά. Χτυπάτε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ, τα περιχύνετε στη σαλάτα και σερβίρετε.
TIP: Μπορείτε ν’ αντικαταστήσετε το κοφτό μακαρονάκι με βίδες ή πένες.
ΚΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ
agelioforos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου