ΥΛΙΚΑ
1 κιλό τοματίνια Lucia Baby (28-30 κομμάτια περίπου)
3/4 κούπας πολτός ασβέστη
6 κούπες νερό
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
3/4 κούπας γλυκόζη
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα τοματίνια για δυο λεπτά.
Tα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Διαλύετε τον πολτό του
‘ασβέστη’ στο νερό και βάζετε τα τοματίνια μέσα για 1 ώρα. Τα αφαιρείτε
από τον ‘ασβέστη’ και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα ζεματάτε σε βραστό νερό
για 2 λεπτά και τα βάζετε σε τρυπητό για να στραγγίσουν. Βράζετε τη
ζάχαρη με το νερό για 6-7 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα τοματίνια και τα
βράζετε για 15 λεπτά ξαφρίζοντας συχνά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει στην
κατσαρόλα όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα του δίνετε μια βράση για περίπου
10 λεπτά και προς το τέλος ρίχνετε τη γλυκόζη, τις βανίλιες και την
αρμπαρόριζα. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και το αδειάζετε σε
αποστειρωμένα βαζάκια
της Κικής Εμμανουηλίδου
luciatomato.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου