ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αν θέλετε αλεύρι dinkel
5 αυγά
λίγο αλάτι
1 κούπα γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε τη ζύμη να ενωθούν τα υλικά μας και όταν είναι πλέον έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια την αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Άν έχουμε μηχανή για ζυμαρικά την χρησιμοποιούμε, αν όχι ανοίγουμε φύλλο και το αφήνουμε να στεγνώσει ελαφρά για λίγη ώρα. Κόβουμε στη μηχανή το σχέδιο που θέλουμε να κάνουμε πχ. ταλιατέλες ή λαζάνια ή χυλοπίτες ή φιογκάκια κλπ. Αν κολλάει αλευρώνουμε το φύλλο. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά και τα αποθηκεύουμε σε δοχείο.
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΖΥΜΗ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
300 γραμ. αλεύρι
3 αυγά
3 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου