Υλικά
- 2 κουτάκια πραλίνα φουντουκιού
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- 6 αβγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
Σημ.: Οι φρέσκοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί θα δώσουν άλλη διάσταση στο γευστικό αυτό γλυκό. Τραγανά φουντούκια και αμύγδαλα ταιριάζουν ιδανικά με την πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά ?γιατί όχι;? και οι φρέσκες φράουλες, ακόμη και τα βύσσινα από κονσέρβα θα δέσουν εξαιρετικά με το γλύκισμα.
Θέλεις να φτιάξεις μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν έχεις την ανάλογη φόρμα; Κι όμως υπάρχει τρόπος να το κάνεις και με τα κλασικά ταψάκια σου! Μάθε τον τρόπο!
Βήμα 1ο
Θα ψήσεις 2 διαφορετικά σχήματα παντεσπάνι: Ένα στρογγυλό κι ένα τετράγωνο. Πρόσεξε μόνο το μέγεθος των δύο ταψιών να είναι περίπου ίσο. Φτιάξε το μείγμα σου κατά προτίμηση, κλασικό βανίλιας ή σοκολάτας και ψήσε το παντεσπάνι σου!
Βήμα 2ο
Αφού έχεις ψήσει και τα δύο παντεσπάνια, άσε τα να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρισε τα και στη συνέχεια μετέφερε προσεκτικά αυτό με το τετράγωνο σχήμα σε ένα μεγάλο πάγκο, όπου θα έχεις στρώσει λαδόκολλα. Τοποθέτησέ το έτσι ώστε να το σχήμα να φαίνεται σαν ρόμβος. Είναι ώρα να αρχίσεις το «χειρουργείο» για την καρδούλα!
Βήμα 3ο
Κόψε στη μέση, σε δύο μέρη, έτσι ώστε να σηματίζονται δύο μισοφέγγαρα, το παντεσπάνι με το κυκλικό σχήμα. Στην συνέχεια «κόλλα» στις δύο πάνω γωνίες του ρόμβου τα μισοφέγγαρα. Όπως θα δεις, το παντεσπάνι σου έχει πάρει το σχήμα καρδιάς!
Βήμα 4ο
Αφού έχεις δημιουργήσεις όσες καρδούλες-παντεσπάνι επιθυμείς για τη βάση και τις στρώσεις της τούρτας σου, συνεχίζεις την εκτέλεση όπως θα έκανες και με την κλασική τούρτα! Για να δημιουργήσεις όμως έξτρα ερωτική διάθεση και να κλέψεις τις εντυπώσεις, φρόντισε να κάνεις τον ανάλογο ερωτικό στολισμό.
Βήμα 2ο : Αφού ξεφορμάρεις προσεκτικά το παντεσπάνι με το τετράγωνο σχήμα, τοποθέτησέ το κατά τρόπο που να σχηματίζει ρόμβο.
.e-go.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου