ΥΛΙΚΑ
½
κούπα λάδι, 1 ½ μοσχαράκι σε μερίδες, 1 κιλό ώριμες ντομάτες λιωμένες, ή
800 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας, 4 σκελίδες σκόρδο, ½ κουταλάκι ζάχαρη,
αλατοπίπερο, ½ κιλό κριθαράκι, ½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη, 3 κούπες
ζεστό νερό, ½ κούπα κεφαλοτύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα από όλες τις πλευρές. Ρίξτε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα. Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κριθαράκι. Αδειάστε το σε ένα πυρέξ. Τοποθετείστε τις μερίδες του κρέατος και περιχύστε με την σάλτσα. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε το. Ψήστε το στους 175 βαθμούς επί 1 ώρα περίπου ή ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι. Ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. 15 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το κάλυμμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι και αφήστε το να ροδίσει
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα από όλες τις πλευρές. Ρίξτε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα. Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κριθαράκι. Αδειάστε το σε ένα πυρέξ. Τοποθετείστε τις μερίδες του κρέατος και περιχύστε με την σάλτσα. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε το. Ψήστε το στους 175 βαθμούς επί 1 ώρα περίπου ή ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι. Ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. 15 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το κάλυμμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι και αφήστε το να ροδίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου