Ιδανική συνοδεία για τη γαλοπούλα -διότι και η σαλάτα μετράει σε ένα γεύμα.
- 1 σελινόριζα
- Τον χυμό από 1 λεμόνι
- 2 καρδιές μαρούλι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 8 κουταλιές ξύδι
- 2 καρότα μεγάλα τριμμένα
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 4 με 5 ραπανάκια τριμμένα
- 100 γρ. ρόκα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. κάρδαμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι
- 6 με 7 κουταλιές ελαιόλαδο απαλό
- 50 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
Ξεκινάμε!
- 1 Καθάρισε τη σελινόριζα, χοντρότριψέ την και περίχυσέ τη με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσει. Στο μπολ όπου θα σερβίρεις τη σαλάτα, βάλε το μαρούλι ανακατεμένο με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο από τον άνηθο και λίγο από το ξύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα, το λάχανο και τα ραπανάκια. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις τη ρόκα και το κάρδαμο - εσύ είσαι ο σεφ!
- 2 Να περάσουμε στη σάλτσα τώρα: Βάλε σε μπολ τη
μαγιονέζα
- 3 Μπορείς να τη σερβίρεις χωριστά ή να την περιχύσεις πάνω στη σαλάτα - κανένας καλεσμένος δεν θα έχει αντίρρηση.
Καλή όρεξη!
cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου