Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο
- 3 αυγα
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κονιάκ
- μαρμελάδα (εγώ έβαλα βερίκοκο και κεράσι)
- 100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το χτύπημα.
- Τελευταίο ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
- Σε ένα κορνέ βιδώνουμε το μεγαλύτερο σχήμα "αστεριού" και βάζουμε σταδιακά από μια ποσότητα ζύμης.Φτιάχνουμε μπαστουνάκια το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι κολλητά.
- Ψήνουμε για 30' λεπτά στους 180' ή έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε.
- Παίρνουμε από ένα μπισκότο, αλείφουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα και κολλάμε με ένα άλλο.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτ΄με τη μία τους άκρη.
- Αφήνουμε να στεγνώσει και η σοκολάτα...
Υπέροχα!!! Τα έφτιαξα χτες το βράδυ και ήδη τα μισά έχουν φαγωθεί!! Να'σαι καλά ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή