Υλικά:
Για την ζύμη
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κ.γ ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
- 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι τριμμένο
- 3-4 κ.σ μερέντα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλέυρι,το αυγό,την μαγιά,την ζάχαρη,την μαργαρίνη,το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-1 1/2 ώρα
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο,στην μια πλευρά απλώνουμε την μερέντα και πασπαλίζουμε με το φουντούκι και στην αλλη πλευρα κώβουμε λωρίδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου