Τι θα χρειαστούμε:
250 γραμ. βούτυρο αγελάδας
400 γραμ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά (50 γρ. το ένα)
250 ml φρέσκο γάλα ή το χυμό από 2 πορτοκάλια
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
200 γρ. καρύδια τριμμένα
100 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το γάλα ή το χυμό πορτοκάλι, το νερό, το αλεύρι, το μαχλέπι, την κανέλα, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά από έξω προς τα μέσα τη ζύμη μας. Βάζουμε το φλουρί μας.
Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στολίζουμε όπως θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου