Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακ. Φύλλο κρούστας 500 γρ.
- 1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
- 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά βούτυρο
Σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1 ½ κούπα νερό
- ½ κούπα γλυκόζη
- 2 κ σ χυμός λεμονιού
Πώς το κάνουμε:
Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο
αφήνοντας στο τέλος 2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα
δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί η σοκολάτα.
Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα
φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και φροντίζοντας να
είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση
η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν
καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες μόλις κρυώσουν λίγο
Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα: Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά μας.
Γεμίζουμε με αυτή τις φωλίτσες αφού κρυώσουν και μείνουν στο σιρόπι για λίγο.
Πασπαλίζουμε με καρύδια!
γεμισμένες με λευκή σοκολάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου