υλικά
6 μεγάλα καλαμάρια
1 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)
1 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
1 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)
1 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας από μέσα τα εντόσθια και κόβοντας το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2’-3’ το ξερό κρεμμυδάκι.
- Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4’-5’ μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε με το μισό κρασί και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε για 15’.
- Προσθέτουμε 4 1/2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά.
- Τότε ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρύζι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, όχι όμως μέχρι επάνω, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν με μια σκληρή οδοντογλυφίδα χωρίς να «χυθεί» η γέμιση.
- Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο το κρασί.
- Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30’.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω και σερβίρουμε.
minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου