Πανεύκολο γλυκό και δροσερό μαζί. Ακολουθήστε όποια παραλλαγή θέλετε. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν τούρτα με τα διπλά υλικά.
Συστατικά
- Μισή κούπα γάλα
- 6 μικρά φύλλα ζελατίνης ή 4 μεγάλα
- Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος ή 2 κούπες ζωικής ή φυτικής προέλευσης
- 4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 κουβερτούρα λιωμένη
- Μερικές φράουλες σε φετάκια
Οδηγίες
1η παραλλαγή
- Φτιάχνω τη λευκή πανακότα, ως εξής:
- Μαλακώνω τις ζελατίνες στο κρύο γάλα για 15 λεπτά περίπου.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
- Πριν από το βράσιμο αφαιρώ την κανέλα και τη φλούδα και ρίχνω τη ζελατίνα με το γάλα. Την ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
- Είναι έτοιμη και τη βάζω σε φορμάκια, ποτήρια ή φόρμα για ψωμί να κρυώσει αρκετή ώρα στο ψυγείο, περίπου 2-3 ώρες.
- Τη σερβίρω με σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλα, ροδάκινο, βερύκοκο, λιωμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θέλω.
2η παραλλαγή
- Στο χλιαρό μείγμα πανακότας που έχω φτιάξει στην 1η παραλλαγή , μπορώ να ρίξω 1 κούπα φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φετάκια.
- Να τα ανακτατέψω καλά και τα βάζω στο ψυγείο, όπως αναφέρω πιο πάνω.
- Σερβίρω με σάλτσα και φρέσκιες φράουλες.
3η παραλλαγή
- Να προσθέσω στο μείγμα της 1ης παραλλαγής, νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Και έτσι έχουμε πανακότα καφέ.
4η παραλλαγή
- Αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία.
- Πήρα το μισό μείγμα της 1ης παραλλαγής , το έβαλα στη φωτιά και έριξα μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Τ ανακάτεψα καλά και το έβαλα σε φόρμα ψωμιού απλωμένη με διαφάνεια.
- Το έβαλα στο ψυγείο για μιαμιση ώρα να πήξει.
- Στο υπόλοιπο λευκό μείγμα της πανακότας, ανακάτεψα τις κομμένες φράουλες. Τα μείγμα αυτό πρέπει να είναι κρύο αλλα να μην έχει πήξει.
- Όταν το σοκολατένιο μείγμα είχε κρυώσει, έριξα πάνω του το μείγμα το άσπρο με τις φράουλες και το ξαναέβαλα στο ψυγείο να πήξει όλο μαζί τελείως.
- Το στολίζω με ότι θέλω και ότι έχω.
- Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να αφαιρέσετε
την πανακότα από τα ποτήρια ή τη φόρμα, περάστε τριγύρω το μαχαίρι να
ξεκολλήσουν τα τοιχώματα ή βάλτε διαφάνεια.
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου