Υλικά
Για τη βάση:
250 γραμμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ αλεσμένα
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 μεγάλα φύλλα (10 γραμμ.ή 5 μικρά των 2 γραμμ. το καθένα) ζελατίνη
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν άμμος. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 10΄. To αφήνουμε να κρυώσει. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄. Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1΄). Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές. Τέλος τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάζουμε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3΄ να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
250 γραμμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ αλεσμένα
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 μεγάλα φύλλα (10 γραμμ.ή 5 μικρά των 2 γραμμ. το καθένα) ζελατίνη
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν άμμος. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 10΄. To αφήνουμε να κρυώσει. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄. Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1΄). Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές. Τέλος τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάζουμε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3΄ να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου