ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 600γρ καρύδι
- 7 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλλα
- 300γρ βουτυρο για τα φύλλα
- κερασάκια για το γαρνίρισμα
- 1/2 βιτάμ
- 300γρ ζάχαρη
- 1 φαρίνα
- 4 αυγά
- 1/2 ποτήρι νερού γάλα
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- λίγο λεμόνι στο τέλος
Ανακατεύουμε το καρύδι ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Βουτυρώνουμε το φύλλο και το διπλωνουμε στα τέσσερα
Στη φαρδιά πλευρά του βάζουμε τη γέμιση σε όλο το μήκος αφήνοντας 1εκ στη μια άκρη.
Βουτυρώνουμε το φύλλο και το διπλωνουμε στα τέσσερα
Στη φαρδιά πλευρά του βάζουμε τη γέμιση σε όλο το μήκος αφήνοντας 1εκ στη μια άκρη.
Τυλίγουμε σε ρολό και το κάνουμε κουλουράκι βάζοντας τη μια
άκρη μέσα στην άλλη και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Σε κάθε τρυπούλα βάζουμε μια κουταλιά από το κέικ.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Τρυπάμε το φύλλο με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Γαρνίρουμε με μισό κερασάκι στο κέντρο κάθε γλυκού.
Σε κάθε τρυπούλα βάζουμε μια κουταλιά από το κέικ.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Τρυπάμε το φύλλο με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Γαρνίρουμε με μισό κερασάκι στο κέντρο κάθε γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου