υλικά
για 40-50 μπεζέδες
Για τη μαρέγκα:
ασπράδια από 5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη άχνη
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας, σε υγρή μορφή (τα βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ) προεραιτικά
Για τη μαρέγκα:
ασπράδια από 5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη άχνη
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας, σε υγρή μορφή (τα βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ) προεραιτικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον
κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με
την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το
μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη, ανακατεύοντας με μια πλαστική
κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC, στον αέρα. Με ένα
κορνέ δημιουργούμε μαρέγκες σε σχήμα που θέλουμε πάνω σε μία λαδόκολλα
και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Όταν ψηθούν, τις ξεκολλάμε από τη
λαδόκολλα και τις αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου