υλικά
- 1 μικρό γιαούρτι αγελάδος
- 1 ποτήρι (200 - 250 γραμ.) φρυγανια τρμμένη
- 1 ποτήρι (200 - 250 γραμ.) σπορέλαιο
- 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 2 αυγά
- 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλάκια μπέκιν
- 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
- 1 βανίλια
- 1 φλυτζάνι αλέυρι
Για το σιρόπι
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)
εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα). Δεν χρησιποιούμε καθόλου μιξερ.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μιγμα και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου.
- Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
Αναδημοσίευση
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας
Έχουμε το http://geussis-nikolaos.blogspot.gr/ θα μπορούσαμε να αναδημοσιεύσουμε το «ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ»
http://gefceis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4768.html
Ευχαριστούμε πολύ
Η συντακτική ομάδα.