Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο (τούρτα)



Υλικά

2½ πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
8 αυγά
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. ζάχαρη
300 γραμμ. κουβερτούρα (τρίμματα ή τρούφα)
3 πακέτα (3x200 γραμμ.) τυρί μασκαρπόνε
2 φλ. τσαγιού δυνατό καφέ
1/2 φλ. τσαγιού αμαρέτο
1 κιλό σαντιγί
Λίγο τρίμμα σοκολάτας για το φινίρισμα


Εκτέλεση


Χωρίζουµε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάµε τα ασπράδια µε το αλάτι σε σφιχτή µαρέγκα, στη µεσαία ταχύτητα του µίξερ, για περίπου 7΄-8΄ µέχρι να σχηµατιστούν κορυφές που στέκονται.



Σε µπολ βάζουµε το µασκαρπόνε, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψουν και να κρεµώσουν. Λίγη λίγη προσθέτουµε τη µαρέγκα στην κρέµα τυριού, διπλώνοντάς την απαλά να ενσωµατωθεί, για να µη χάσουµε τον όγκο της µαρέγκας. Τέλος προσθέτουµε στην κρέµα και τα τρίµµατα σοκολάτας.



Θα χρησιµοποιήσουµε ένα µακρόστενο πυρίµαχο σκεύος.

Βάζουµε σε µπολ τον καφέ (κρύο) και το αµαρέτο. Βουτάµε ένα ένα τα σαβουαγιάρ µέχρι τη µέση και τα στρώνουµε σε σειρά να καλυφθεί το πυρίµαχο σκεύος.



Κάνουµε µία στρώση µε τη µισή κρέµα τυριού. Επαναλαµβάνουµε µία στρώση µπισκότα. Στρώνουµε µία στρώση την υπόλοιπη κρέµα τυριού. Τέλος στρώνουµε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.



Καλύπτουµε το γλυκό µε τη σαντιγί. Πασπαλίζουµε µε την τριµµένη σοκολάτα ή µε τρούφα.



Αφήνουµε το Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο να σταθεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβουµε σε κοµµάτια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου