Υλικά
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 κεσεδάκια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ
χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας
κατά διαστήµατα.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά
το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του µίξερ.
Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να
οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.
Ισοµοιράζουµε την αραιή µους
σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για
περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου