Υλικά
250 γραμμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
75 ml φρέσκο γάλα
1 μπαστουνάκι βανίλια
3 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)
350 ml κρέμα γάλακτος
φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε
τακτικά. Μόλις η σοκολάτα λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το
μείγμα να κρυώσει για 5΄-6΄.
2. Σχίζουμε το μπαστουνάκι της
βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους.
Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
3.
Έναν έναν ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους χτυπώντας με το
σύρμα. Κάθε φορά που απορροφάται ο ένας, προσθέτουμε τον επόμενο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και λίγη λίγη τη
ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα.
4. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το μίξερ
χειρός για 5΄-6΄, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη
μισή μαρέγκα στη μους διπλώνοντας απαλά και αφού την απορροφήσει
ρίχνουμε και την υπόλοιπη διπλώνοντας με κουτάλι ή σπάτουλα.
5. Μοιράζουμε τη μους σε 6 ψηλά ποτήρια και την παγώνουμε για 3 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου