ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 κούπα σέλινο
1 κούπα μαϊντανό
1 καρότο
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα λάδι
αλάτι - πιπέρι - λίγη ζάχαρη
1 κιλό ώριμες τομάτες περασμένες από σήτα ή ψιλοκομμένο τοματάκι εμπορίου
1 μεγάλη τομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό να φουσκώσουν επί 24 ώρες. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και το καρότο. Τους βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πήλινο σκεύος. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μερικά λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μαϊντανό και το σέλινο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τους γίγαντες. Κόβουμε μια τομάτα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε εδώ κι εκεί πάνω στους γίγαντες. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λάδι. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό έτσι ώστε τα φασόλια να μαλακώσουν και να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου