ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
1 & 1/2 τσαγιού γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι
Λίγο πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
Λίγο ακόμη αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τον κιμά, το γάλα, τα αυγά και τη φρυγανιά και αφ΄΄ηνουμε να μείνει για 15 λεπτά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μισό βούτυρο έως να μαραθεί. Το ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το μείγμα της φρυγανιάς, το αλάτι, λίγο πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο. Δουλεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και τα πλάθουμε σε 80 περίπου μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Τα σοτάρουμε λίγα λίγα σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο βούτυρο. Στραγγίζουμε το βούτυρο του τηγανιού και το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι και όταν ξανθίνει ρίχνουμε το κρασί, το νερό ή το ζωμό από το κρέας και αλάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κεφτεδάκια να σιγοψηθούν για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου