ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κανταΐφι
2 κούπες καρύδια κοπανισμένα
1 φλυτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
ΣΙΡΟΠΙ
8 ποτήρια νερό
7 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμόνι και ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε το κανταΐφι λίγο με τα χέρια μας για να γίνει αφράτο. Παίρνουμε λίγο κανταΐφι, βάζουμε μέσα μια κουταλιά καρύδια και τυλίγουμε απαλά. Το βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο. Αφού τυλίξουμε όλο το κανταΐφι και το βάλουμε στο ταψί, στραγγίζουμε από πάνω λίγο λάδι (1 φλυτζανάκι για όλο το ταψί) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράζει το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξύσμα και τη βανίλια. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το κρατάμε για 10 λεπτά στη φωτιά και το κατεβάζουμε. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε στο κανταΐφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου