ΥΛΙΚΑ
1 και 1/2 κιλό αρνί ή μοσχάρι
6 πατάτες κομμένες σε κύβους
6 καρότα κομμένα σε κύβους
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 μικρό κουτί αρακά ή 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αρακά βρασμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
αλάτι - πιπέρι
λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε το κρέας σε 6 μερίδες. το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο να αλειφθεί παντού. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο μερικά λεπτά. Τις στραγγίζουμε, στραγγίζουμε και τον αρακά. Ξύνουμε και βράζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε κομμάτια. Σοτάρουμε με βούτυρο τις πατάτες, τον αρακά και τα καρότα. Ρίχνουμε αλάτι. Βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα μια μερίδα κρέας, πατάτες, αρακά, καρότο, κεφαλογραβιέρα. Τα τυλίγουμε καλά, τα βάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με βούτυρο το χαρτί για να μην καεί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 και 1/2 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου