Υλικά
- 1 Φύλλο σφολιάτας
- βούτυρο
- 1 σαντιγί
- 1 κρέμα στιγμής βανίλια
- 1 κούπα νερό
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 κουτ σ γλυκόζη
- λίγο ινδοκάρυδο, αμύγδαλο φιλέ, κουβερτούρα ή τρούφα
...επειδή δεν ήθελα να αγοράσω μεταλλικά χωνάκια για τα κορνέ, πήρα χαρτόνι και τα έκανα χωνάκια και τα έντυσα με αλουμινόχαρτο
Βουτύρωσα ένα - ένα τα κορνέ και πήρα 1 τεμάχιο
αγοραστής
σφολιάτας και το έκοψα λωρίδες και τα τύλιξα σαν σπιράλ! Ξανά βουτύρωσα από πάνω!
Τα έψησα στους 180 βαθμούς για κανένα 20 λεπτο και τα άφησα να
κρυώσουν. Τα ξεφόρμαρα κρύα από τα χωνάκια... (τα οποία ξανά
χρησιμοποιούνται)
Ετοίμασα το σιρόπι: (1 κούπα νερό, 1,5 κούπα ζάχαρη, 1 κ σ γλυκόζη και λίγο
λεμόνι) και τα σιρόπιασα παίρνοντας κάθε κορνε με το χέρι, τα βουτούσα
ίσα ίσα να βραχούν και τα άπλωσα σε ένα ταψί!
Έκανα κρέμες: 1 κουτί έτοιμη σαντιγί και μία κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια! Τα γέμισα με κορνε, πρώτα με την κρέμα στιγμής, μετά με λίγο σαντιγί και έβαλα πάνω ινδοκάρυδο και κουβερτούρα!
spider-puppeta.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου