υλικά
1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
300 γρ. Φέτα
1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτα
1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
εκτέλεση
- Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσα κατά το ¼.
- Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
- Ψιλοκόβετε τη Φέτα σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες.
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο .
- Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου