Συνταγή για χωριάτικη τάρτα με ελιά, πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό!
Υλικά
-Για 6 μερίδες
-Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
-Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Για το ζυμάρι ελιόπιτας:
-Για 6 μερίδες
-Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
-Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Για το ζυμάρι ελιόπιτας:
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 μεγάλες ελιές μαύρες, απυρήνωτες και ψιλοκομμένες
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κρόκο αυγού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας
Για τη γέμιση:
- 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης χωρίς σπόρους, κομμένες στα τέσσερα
- 200 γραμμ. τυρί κρέμα
- 1 φλ. τρίμματα βαρελίσιας φέτας
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε σε αντιστάσεις στους 200οC για 15΄.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ.
- Κάνουμε λακούβα.
- Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό.
- Το προσθέτουμε στο αλεύρι, καθώς και τις ελιές.
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 5΄.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
- Χρησιμοποιούμε λαδωμένο ταψάκι 22 εκ.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη ή τη δουλεύουμε με τα δάχτυλα σαν πλαστελίνη, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 20΄.
- Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές σε σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12΄-15΄ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα.
- Αμέσως τις βάζουμε σε σακουλίτσα και αφήνουμε 10΄.
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βγάζουμε τη φόρμα με το ζυμάρι από το ψυγείο, στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια σαν βαρίδι.
- Την ψήνουμε για 10΄.
- Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5΄.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170οC.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, τρίβουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25΄.
briefingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου