υλικά
6 πλατιά κομμάτια Χωριό Φέτα, πάχους 1 εκατ (120 γραμ το ένα περίπου)
6 χωριάτικα φύλλα
Αραβοσιτέλαιο
πιπέρι
για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι του καφέ μέλι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
6 χωριάτικα φύλλα
Αραβοσιτέλαιο
πιπέρι
για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι του καφέ μέλι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
εκτέλεση
- Παίρνετε τα 6 κομμάτια Φέτα Χωριό και τα πιπερώνετε καλά.
- Παίρνετε 1 χωριάτικο φύλλο και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια.
- Βάζετε 1 κομμάτι Φέτα Χωριό και το ακουμπάτε στην αρχή του φύλλου και στο κέντρο του πλάτους. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές. Κόβετε τα περισσεύματα. (Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια Φέτας Χωριό.)
- Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
- Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Το αφήνετε να χλιαρέψει.
- Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο.
- Τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.
minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου