Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
6 φλιτζάνια γάλα ( 3 εβαπορέ και 3 νερό)
2 φάκελα κρέμα άνθος αραβοσίτου
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά βιτάμ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
1 κουταλιά λεμόνι
1κουτί φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγύ
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ και μισή κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα.
2. φτιάχνουμε το σιρόπι ( Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη-να πάρει χρώμα καραμελέ- και να είναι ρευστό, μη γίνει καραμέλα
3. ψήνουμε την κρέμα (όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεμένα καλά), μόλις φούσκωση και έχει πήξει ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και 2 κουταλιές από τα αμύγδαλα. (κρέμα πραλίνα). Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μπισκότα στο ταψί , από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα, από πάνω μπισκότα , ξανά κρέμα , και τελειώνουμε με την σαντιγύ.!Σκορπάμε στην επιφάνεια τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, και ..στο ψυγείο να παγώσει!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου