|
Τρίβετε ελαφρά τα μανταρινάκια σε όλη τους την επιφάνεια στον τρίφτη. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε.
|
|
Τρυπάτε κάθε μανταρίνι κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
|
|
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μανταρίνια και αρκετό νερό. Τη βάζετε να
βράσει και μετράτε 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να
κοχλάζει. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και βάζετε καθαρό νερό στη
κατσαρόλα. Τη διαδικασία αυτή την κάνετε 5 φορές.
|
|
Στραγγίζετε τα μανταρίνια και τα απλώνετε σε πετσέτα για 2 ώρες να στεγνώσουν.
|
|
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κιλό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα
μανταρίνια. Τα βάζετε να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό
αρχίζει να κοχλάζει.
|
|
Κλείνετε το μάτι της φωτιάς και αφήνετε τη κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας έως ότου το γλυκό κρυώσει εντελώς.
|
|
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
|
|
|
|
Από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου - Χασάνη
"Γλυκά κουταλιού σε ασημένιο δίσκο
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου