ΥΛΙΚΑ
5 κιλά κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Λεμόντοζο (ξινό)
λίγα φύλλα αμπαρόριζας .
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Λεμόντοζο (ξινό)
λίγα φύλλα αμπαρόριζας .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε
κομμάτια. Τα βράζουμε πολύ καλά σε κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει.
Αφού βράσουν πολύ καλά, αδειάζουμε το ζωμό προσεκτικά περνώντας τον από
τουλπάνι το οποίο τοποθετούμε μέσα σε τρυπητό και όλα μαζί μέσα σε
κατσαρόλα όπου και θα στραγγίξει όλος ο ζωμός, ο οποίος πρέπει να είναι
διαυγής και γι αυτό δεν πιέζουμε καθόλου τα κυδώνια.
Ο ζωμός που θα συγκεντρωθεί θα είναι περίπου δύο κιλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά. Στο τέλος το αρωματίζουμε με αμπαρόριζα .Το βάζουμε σε βάζα όσο είναι ζεστό γιατί πήζει γρήγορα αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζετε . Κλείνουμε τα βάζα όταν το γλυκό κρυώσει καλά.
Το γλυκό αυτό μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα εποχής όπως δαμάσκηνα, μήλα η διάφορα μαζί. (επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες σάλτσες για να δώσουμε υπόξινη γεύση).
Ο ζωμός που θα συγκεντρωθεί θα είναι περίπου δύο κιλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά. Στο τέλος το αρωματίζουμε με αμπαρόριζα .Το βάζουμε σε βάζα όσο είναι ζεστό γιατί πήζει γρήγορα αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζετε . Κλείνουμε τα βάζα όταν το γλυκό κρυώσει καλά.
Το γλυκό αυτό μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα εποχής όπως δαμάσκηνα, μήλα η διάφορα μαζί. (επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες σάλτσες για να δώσουμε υπόξινη γεύση).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου