ΥΛΙΚΑ
5 αβγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα ή 1/2 ποτήρι γάλα και 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
4 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε τη ζύμη κρατώντας 1 κούπα από αυτή, στην οποία ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου αρχικά και μετά χαμηλώνουμε στους 160, για μισή ώρα περίπου.
ΣΗΜ: μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας αφού πρώτα τα αλευρώσουμε για να μην καθίσουν στον πάτο της φόρμας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου