Τι θα χρειαστούμε:
5 μήλα κόκκινα
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
1 Μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 πακέτο των 500γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο λικέρ (ότι έχετε)
λίγο κανέλα
Σταφίδες
Καρύδια (προαιρετικά)
2 κουταλιές σούπας Σοκολάτα ρόφημα
Άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
Πως θα το κάνουμε:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα - ρίχνουμε τους κρόκους - τη ζάχαρη - το γάλα - το λάδι - Μπέικιν - Λικέρ - Βανίλιες - και στο τέλος το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες αφαιρώντας το κοτσάνι τους.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 35Χ40 και στρώνουμε πάνω τις μισές φέτες μήλα - ρίχνουμε λίγο κανέλα - λίγη ζάχαρη - λίγες σταφίδες και καρύδια.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στο ταψί σκεπάζοντας τα μήλα. Στρώνουμε πάνω δεύτερη σειρά μήλα - πασπαλίζουμε με ζάχαρη - κανέλα - σταφίδες και καρύδια.
Στο υπόλοιπο μείγμα που μας έμεινε ρίχνουμε τη σοκολάτα ρόφημα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τα μήλα με αυτό και πάλι πασπαλίζουμε από πάνω τα μήλα με ζάχαρη - κανέλα - Σταφίδες - καρύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40'.
Όταν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
(Η Συνταγή είναι της Κατερίνας Παπανικολάου την οποία ευχαριστώ πολύ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου