Τι θα χρειαστούμε
2 σοκολάτες κουβερτούρες μαύρες
1/2 πλάκα βιτάμ
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές νες καφέ (προαιρετικά) - εγώ έβαλα ρόφημα σοκολάτας
1 πρέζα κανέλας
1 κρέμα γάλακτος πράσινη φυτική ψυγείου μεσαία
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (εγώ έβαλα καραμελωμένο)
Πως θα το κάνουμε
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, τις σοκολάτες, την κανέλα. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει με τα χέρια μας σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Σε μισή κούπα νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.. κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το νες καφέ.
Σε ένα τσέρκι στρώνουμε λαδόκολλα, καλύπτουμε και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου μία ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πάνω στη σοκολατένια βάση απλώνουμε την κρέμα. Γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει. Το διατηρούμε στη συντήρηση ή αν θέλουμε τοποθετούμε στην κατάψυξη σαν παγωτό.
Αυτό το γλυκό γίνεται και σε ατομικά μπολάκια για πάρτυ, γενέθλια ή βάπτιση.. σε αυτή την περίπτωση δεν το παγώνουμε το γλυκό..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου