Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό μανταρίνια μικρά με λεπτή φλούδα χωρίς κουκούτσια
1250 γραμ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά γλυκόζη
Πως θα το φτιάξουμε:
Βράζουμε τα μανταρίνια 3 φορές πετώντας το νερό τους 10 λεπτά την κάθε φορά. Δοκιμάζουμε να δούμε αν έφυγε η πικράδα τους κι αν τσιμπιούνται με ένα πηρούνι.
Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα γύρω γύρω και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού για να βράσουν.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε την πρασινίλα που βγαίνει στον αφρό.
Μόλις αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε τη γλυκόζη και βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου