Ποιο αφράτο ψωμάκι δεν έχετε ξαναφάει Στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Ξάνθη το έχουν για πρωινό!Το τρώτε είτε σκέτο σαν ψωμάκι! Αν θέλετε το γεμίζετε με μαρμελάδα (εγώ σε μερικά έβαλα βερίκοκο!),πραλίνα ότι σας αρέσει!
Είναι πολύ ωραίο πρωινό για τα παιδιά στο σχολείο!
ΣΥΝΤΑΓΗ
1κιλο αλεύρι γοχ,
200 γρ γάλα,
200γρ νερό,
200γρ ηλιέλαιο,
4κγ ζάχαρη,
2κγ αλάτι
2 φακ ξηρή μαγιά
2 κρόκους αυγών
ΠΡΟΖΥΜΙ
Βάζουμε τα 200γρ χλιαρό νερό ,τα 2 φακ ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να ταΐσουμε τη μαγιά μας , λίγο αλεύρι ένα φλιτζάνι περίπου, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για να κάνουμε το προζύμι μας!
Μέχρι να βγάλει φουσκάλες όπως όλα περίπου μισή ώρα. Αφού γίνει το προζύμι μας
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε! Γίνεται μια ζύμη καταπληκτική !
Το αφήνουμε πάλι το ζυμαράκι μας να φουσκώσει και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια!
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι, το αλείφουμε με βούτυρο Βιτάμ και το τυλίγουμε όπως το χαλί! Κάνουμε έναν κόμπο ,το βάζουμε στο ταψί ,αλείφουμε με αυγό και σουσάμι , η μαύρο κύμινο η παπαρουνοσπορο!!Ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα!
http://www.daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου